SARI JA VILLA RUUSULA

IMG 8436

SARI KAASINEN
Sari Kaasinen (s.1967) on Rääkkylästä kotoisin oleva muusikko, säveltäjä ja taiteilija.
Hänen uransa alkoi jo 5-vuotiaana oman kotikylän, Rasivaaran nuorisoseuran ryhmissä laulaen, lausuen ja tanssien. Sarin äidin, Pirkko Kaasisen luotsaama lausuntaryhmä TSUPUKAT-ryhmä (1974-1982) vei Sarin, sisarensa Marin sekä serkut Jaanan ja Minnan omalta kylältä jo suuremmillekin lavoille. Äidin ideasta Sari alkoi myös soittaa kannelta vuonna 1979 ja pääsi heti säestyshommiin ja solistiksi erilaisiin tilaisuuksiin. 

Vuonna 1983 Kaasisten tuvan pöydän ääressä perustettiin VÄRTTINÄ-yhtye. Yhtye kokosi yhteen oman kylän tytöt, myöhemmin myös pojat, ja aloitti  suuren kanteleensoitto- ja kansanmusiikki-innostuksen Rääkkylässä. Innostuksen seurauksena Rääkkylään perustettiin kansanmusiikkifestivaali KIHAUS vuonna 1990.
Vuonna 1991 Värttinä julkaisi kolmannen levynsä, OI DAI:n, joka vei yhtyeen levymyyntilistojen kärkeen, sekä Suomen että Euroopan konsertti- ja festivaalilavoille. Levy myi kultaa ja platinaa ja on edelleen Suomen myydyin kansanmusiikkilevy.

Värttinä toimi Sarin johdolla vuoteen 1996 saakka. Jo vuonna 1994 Sari oli muuttanut  Sibelius-Akatemian maisteriopintojen ja Helsingissä asuttujen vuosien jälkeen perheensä kanssa takaisin Rääkkylään. Samana vuonna rakennettiin perheen koti, nykyinen VILLA RUUSULA Sarin lapsuuden onkireissujen nuotiopaikan tuntumaan.
Vuonna 1995 Sari valittiin  Keski-Karjalan musiikkiopiston kansanmusiikin lehtoriksi ja hän opetti nuoria kanteleensoittajia opistossa vuosina 1995-2007.
Opetustyön ohella Sari aloitti soolouraansa ja työskentelyn OTAWA-yhtyeensä kanssa. Näihin vuosiin mahtuu myös ensimmäisten musiikkinäytelmien sävellystöitä, kiertueita ja lastenmusiikkia sekä omat ohjelmat TV-2:N PIKKU KAKKOSESSA.

Vuonna 2004 Sari aloitti taiteellisen tohtorin tutkinnon suorittamisen Sibelius-Akatemiassa. Prosessin aikana syntyi SET'AKAT-lauluyhtye, jossa laulavat myös Mari Kaasinen ja Karoliina Kantelinen. Sari valmistui musiikin tohtoriksi vuonna 2009. Samana vuonna Kaasinen muutti Pohjois-Karjalasta Lappeenrantaan, jossa hän alkoi johtaa lasten METKU-suurkuoroa  ja opettaa kanteleensoittoa. Samalla syntyi SAKONAT-kansanmusiikkitapahtuma Lappeenrantaan.

Vuosina 2012-2015 Kaasinen toimi Kalevalaisten naisten liiton puheenjohtajana.
Vuonna 2015 Lappeenrannan Linnoitukseen avattiin kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone, jonka yhtenä yrittäjänä ja toimitusjohtajana Sari Kaasinen on toiminut alusta saakka.
1.6.2018 alkaen Sari Kaasinen  on toiminut Joensuun kaupungin kulttuurijohtajana.

 

IMG 9747 1

VILLA RUUSULA
Kaunis ja valoisa Villa Ruusula sijaitsee Pohjois-Saimaalla, Rääkkylässä, n. 45 minuutin ajomatkan päässä Joensuusta. Villa Ruusula soveltuu mainiosti kokousten, kurssien ja leirien pitopaikaksi, juhlatilaksi, hiljentymiseen sekä luovaan työhön. Villa Ruusulassa on vietetty erilaisia perhejuhlia, mm. syntymäpäiviä, rippijuhlia ja häitä. Villa Ruusulassa on soitettu ja laulettu, sekä järjestetty leirikouluja.

Villa Ruusulan tilat sopivat monenlaiseen toimintaan. Keittiö on hyvin varusteltu, ja myös suuremmat astiastot ja liinavaatteet ovat vuokrattavissa. Tilauksesta myös ruokatarjoilut ja tarvittavat oheisohjelmat karjalanpiirakoiden paistosta kantelekurssiin tai onkireissusta patikkaretkeen järjestyvät Villa Ruusulan kautta.

Villa Ruusula soveltuu myös lapsille, sillä huvilassa on mm. leikkitilaa ja leluja, sekä pihalla leikkimökki ja tramboliini. Talvella käytettävissä pulkkia, liukureita ja potkuri. Talvisin jäällä hyvät talviurheilumahdollisuudet, valaistulle hiihtoladulle on matkaa 7 km.

Kesäisin Villa Ruusulan vieras pääsee nauttimaan rantasaunan lämmöstä, loivasti syvenevästä hiekkarannasta ja veden äärellä olevasta nuotiopaikasta. Kalat voi onkia itse, joko suoraan laiturilta tai soutaa Villa Ruusulan veneellä läheisen ruohikon reunaan ahvenia narraamaan. 

Villa Ruusulassa on tilaa hengittää. Hiljaisuus rauhoittaa kiireisen mielen, ja lyhytkin vierailu Ruusulassa saa arjen unohtumaan.
Villa Ruusulan väki toivottaa vieraansa lämpimästi tervetulleeksi!